Billiga glasögon på nätet

Det är få, om ens någon, som väljer att ha nedsatt syn. Trots det behöver de flesta av oss korrigera synen förr eller senare, och då är det bara att bita i det sura äpplet och köpa glasögon eller linser. Som bekant kan det bli ganska dyrt, men lyckligtvis kan man numera spara en hel del pengar genom att handla på nätet.

Glasögon på Internet?

När du senast köpte dina glasögon eller linser gick du igenom en synundersökning. I annat fall är det förmodligen en god idé att göra det nu, och så även om din syn är mer nedsatt nu än vid förra undersökningen. Efter en undersökning får optikern alla värden de behöver för att bedöma din synförmåga – och du får vanligtvis alla värden du behöver för att handla glasögon eller linser.

Detta kan man förstås göra hos samma optiker som man besökt tidigare eller den lokala optikern, den så kallade ”butiken på hörnet”. Men glasögon kostar ofta många tusentals kronor och man kan fråga sig om man inte bör tänka efter en extra gång när det rör så dyra saker.

Genom att handla på nätet kan man spara en hel del oavsett om det gäller datorer eller glasögon – principen är densamma. Nätbutiker behöver inte dyra lokaler, en massa personal och mindre marknadsföring. Det sparar de in rejält med pengar på som sedan går vidare till dig i form av lägre priser. Handlar du glasögon på nätet med de värden du fick på undersökningen så får du givetvis också motsvarande glasögon – skillnaden är priset.

Billigare än billigt?

Kanske tycker du ändå att det blir dyrt, även om du handlar glasögon på nätet. Då bör du ha i åtanke att själva glaset sällan kostar mycket – det dyra är bågar och behandling. Om du gillar dina nuvarande glas (och vet vilka behandlingar de har) så är det smart att spara in på billigare bågar istället. Om du däremot bryr dig mindre om behandlingarna, till exempel om du även använder linser eller bara har glasögon för läsning och liknande, kan man också spara stort där.

Reflexbehandling och skrapskydd tillhör de vanliga och dyra behandlingarna som man ofta kan välja bort, förutsatt att man då inte planerar använda glasögonen regelbundet för sådant där de är utsatta. Reflexbehandling kan till exempel vara fenomenalt bra vid regelbunden bilkörning om natten men spelar ingen roll när man läser tidningen i hemmet. Skrap- och repskydd spelar mindre roll om man är lite försiktig.

Lycka till, och kom ihåg att alltid jämföra priserna innan du bestämmer dig!