Billiga glasögon online

Många butiker och traditionella optiker jagar nya kunder med lockpriser. Inte sällan kan man köpa glasögon ”från” ett visst pris, eller få glaset på köpet om man betalar bågarna. Ofta är sådana erbjudanden förknippade med en rad merkostnader – bara behandlingen av glaset kan kosta mer än själva glaset. Konkurrensen har också vuxit bland de traditionella, fysiska butikerna men inte alls lika mycket som den har vuxit på nätet. Därför kan man numera ofta köpa billiga glasögon online och spara en rejäl hacka mot tidigare.

Därför sparar du pengar

Konkurrens leder till att priserna trycks ner, och konkurrensen är faktiskt mycket hårdare på nätet än vad gäller fysiska butiker. Det beror på att det finns fler butiker på nätet och att alla ryms på samma yta – till skillnad från fysiska butiker då det kanske bara finns ett par optiker i samma stad eller stadsdel. Dessutom har nätbutiker lägre kostnader genom mindre personal och eftersom de inte betalar dyra lokalhyror. Pengarna de sparar på det sparar du på deras lägre priser när du handlar glasögon online.

Så köper du billiga glasögon online

Att handla på nätet blir allt vanligare, och är faktiskt nästan helt säkert, i vart fall om man vänder sig till seriösa butiker. Det finns flera organisationer, utöver myndigheterna, som arbetar med att göra näthandeln säker. Dessutom kan man ofta få hela köpesumman återbetald om man betalar med sitt bankkort (läs på vilka villkor som gäller för just ditt kort) när man handlar glasögon online, ifall man blir utsatt för bedrägeri. Rädslan är dock mycket större än den verkliga faran eftersom nästan alla svenskar (fler än 7 av 10) handlar på nätet så ofta som varje månad.

Om du beställer glasögon online skickas de direkt hem i brevlådan eller till ditt närmaste postombud. Du spar tid och kan i lugn och ro gå igenom sortimentet på nätet, direkt i favoritsoffan i vardagsrummet. De flesta känner till vilka glasögon de behöver (styrka, slipning och mer) men om du inte gör det är det en god idé att göra en komplett synundersökning hos en optiker först.